Mye forkjellig er på gang, fra bunn til topp

Prosjekter er inne i en fase der stadig flere utførende fag er i gang med sine arbeider. Steinkonservatorer, rørleggere, elektrikere, sprinklermontører, murere, blikkenslagere, tømrere, betongarbeidere, metallarbeidere, glassmestere, maler, låsesmed.. alle bidrar med sin spesialkompetanse for at sluttresultatet skal bli velfungerende, varig og vakkert.

Nytt bjelkelag er på plass over krypten, men bildet avslører at mye gjenstår.
Fra oppsiden ser vi korets gulv i ferd med å bli tettet. Over dette, og over skipets betongdekke, skal det legges et vakkert og solid tregulv med vannbåren varme. Stillaset til høyre viser at vi nå er i gang med arbeid i høyden. Sprinkleranlegg og andre tekniske installasjoner skal fornyes og monteres helt opp til mønet og de høytstående vinduene tas ut for reparasjon på verksteder hos metallarbeidere, glassmester og maler.
Oppe på taket er montering av nye takrenner i full gang. Rennekroker i kobber er klare til å bi festet til solide lekter i kjerneved av furu.
Nye takrenner som tilsvarer de gamle, men monteres med færre og bedre skjøter. Det vil bety lengre levetid og færre vedlikeholdsproblemer. Nymontert kobber vil kun være blank i kort tid. Ganske snart blir den matt og brun og gradvis, etter mange år, vil den bli grønn, slik tårnenes tak er i dag.

Også takopplettet med åpninger som slipper klokkeklangen ut over byen, skal beslås med kobber på ny. Lektene omkring er klare for ny skifer.
Facebooktwitterlinkedin